Skupne stavkovne zahteve?

Diskusija o stavkah v šolstvu, na univerzah in v javnem sektorju

Izhodišča sindikatov, ki sta reprezentativna na področju visokega šolstva in delujeta v Konfederaciji sindikatov javnega sektorja Slovenije bosta predstavila Branimir Štrukelj (SVIZ) in Tomaž Sajovic (NSDLU)

Kdaj: četrtek, 18. januar ob 15.00
Kje: Fakulteta za družbene vede, predavalnica št. 3, Kardeljeva ploščad 5, Ljubljana

Januar in februar bosta meseca stavk. Stavkali bomo tudi na univerzah. 24. januarja in 14. februarja. Zahteve po povišanju plač v visokem šolstvu in šolstvu nasploh so absolutno legitimne. Univerza je bila v času varčevalnih diktatov med najbolj prizadetimi in rezultat kriznega upravljanja iz časa »varčevanja« je razcefrano socialno tkivo na univerzah in fakultetah. Zato je v času stavk dobro delovati tako, da spodbujamo konvergenco in komplementarnost sindikalnega delovanja in da skušamo s stavkovnimi zahtevami nasloviti temeljne probleme in dejavnike, ki razkrajajo odnose solidarnosti. Odnose, ki so ključni za uveljavanje vizije dobrega javnega visokega šolstva, odgovorno vpetega v lokalno in globalno okolje. Takšno zaželjeno dinamiko omogoči diskusija v bazi.

Zato v NSDLU, ki deluje v Konfederaciji sindikatov javnega sektorja Slovenije, organiziramo debato, s katero želimo soočiti izhodišča sindikatov na visokošolskem področju, ki delujejo znotraj konfederacije, s premisleki in vizijami zaposlenih na fakulteti in na univerzi. Tako bomo lahko skupaj odločili, kako najbolje prispevati k našemu skupnemu boju.

Izhodišča sindikatov, ki sta reprezentativna na področju visokega šolstva in delujeta v Konfederaciji sindikatov javnega sektorja Slovenije bosta predstavila Branimir Štrukelj (SVIZ) in Tomaž Sajovic (NSDLU).